loading

Rüsselsheim/Ženeva. Nova Opel Astra ponijela je titulu “Automobil 2016. godine” i dobitnica je najcjenjenije nagrade u branši! Žiri koji čini 58 automoto-novinara iz 22 europske zemlje dodijelio je Astri ukupno 309  bodova ispred Volva XC90 koji je dobio 294 boda i Mazde MX-5 s 202 boda.

 

 

Trofej “Automobil 2016. godine” primio je glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann, a uručio mu ga je predsjednik žirija natječaja Automobil godine Hakan Matson uoči prvog novinarskog dana 86. ženevskog međunarodnog sajma automobila.

 

Astra se izborila za nagradu između sedam finalista natjecanja. Među prvotnim natjecateljima bilo je više od 40 novih automobila, od sportskih roadstera do premium limuzina i SUV-ova.

 

“Nova Astra predstavlja početak novog doba u Opelu, a pobjeda u ovogodišnjem natječaju Automobil godine pokazuje da smo na pravom putu“, rekao je dr. Karl-Thomas Neumann. “Čast nam je dobiti takvu prestižnu nagradu od vodećih automoto-novinara.”

 

 

U posljednjih osam izdanja natječaja „Automobil godine“ tri su nova Opelova modela ponijela tu prestižnu titulu. Nova Astra već je od svog predstavljanja prošle jeseni osvojila međunarodne nagrade kao što su SAFETYBEST 2015 i Zlatni volan za 2015. godinu. Dobila je i maksimalnih pet zvjezdica za performanse na Euro NCAP-ovu testu sigurnosti u slučaju sudara.

I peterovratna i varijanta Sports Tourer nove nositeljice titule temelje se na posve novoj laganoj arhitekturi vozila. Pogone ih isključivo dizelski i benzinski motori najnovije generacije. Integracija s pametnim telefonima i revolucionarni osobni pomoćnik za povezivanje i usluge  OnStar nude ultramoderne mogućnosti povezivanja. Astra nastavlja i Opelovu tradiciju uvođenja značajki koje su dotad bile dostupne samo u višim segmentima u kompaktni segment, npr. svjetla IntelliLux LED® s matricom.

 

Nagrada Europski automobil godine utemeljena je 1964. S ovogodišnjom se pobjedom ukupan broj Opelovih trofeja s tog natječaja penje na pet. Opel Kadett E bio je prvi automobil iz Rüsselsheima koji je osvojio nagradu – bilo je to 1985. godine. Dvije godine kasnije Omega A još je jednom uzela sveeuropsku titulu. U nedavnoj prošlosti Opel je dvaput bio na vrhu – s Insignijom 2009. te s Amperom 2012.

Idite na vrh