loading
  • Integracija s pametnim telefonima: radio R 4.0 IntelliLink i NAVI 900 IntelliLink
  • “Anđeo čuvar”: osobni pomoćnik za povezivanje i mobilnost OnStar

 

Rüsselsheim. Nova Opel MOKKA X pokazuje smion stav svojim novim dizajnom vanjštine. Unutra su pak vrhunac funkcionalne i pametno organizirane ploče s instrumentima revolucionarni informacijsko-multimedijski sustavi IntelliLink. Zajedno s osobnim pomoćnikom za povezivanje i mobilnost, servisom OnStar, oni čine MOKKU X najbolje povezanim kompaktnim SUV-om u Europi.


R 4.0 IntelliLink i NAVI 900 IntelliLink: MOKKA X je doista dobro povezana


Opelova nova generacija informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink nudi vlasnicima jednostavan način dovođenja svijeta pametnih telefona i aplikacija u MOKKU X. U Njemačkoj je NAVI 900 IntelliLink opcionalno dostupan za 950 EUR, dok je R 4.0 IntelliLink standardan uz razinu opreme Edition.

 

MOKKA X sa sustavom R 4.0 IntelliLink ima dodirni zaslon dijagonale 5 inča te mogućnost povezivanja putem USB-a i Bluetootha radi hands-free telefoniranja, streaminga zvuka i gledanja fotografija, videozapisa i filmova. Kao i NAVI 900 IntelliLink, kompatibilan je s platformama Apple CarPlay i Android Auto (ako su dostupni).

 

Android Auto utemeljen je na servisima Google Maps, Google Now i mogućnosti razgovora s Googleom kao i na sve većem ekosustavu aplikacija za audiosadržaje i razmjenu poruka koji obuhvaća WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify i razne playere podcasta. Potpun popis podržanih aplikacija dostupan je na web-mjestu https://support.google.com/androidauto/

 

Apple CarPlay omogućuje vozačima da uspostavljaju pozive, šalju i primaju poruke i slušaju glazbu izravno putem dodirnog zaslona ili govorno pomoću Siri. Aplikacije koje podržava Apple CarPlay obuhvaćaju Phone, Messages, Maps, Music i kompatibilne aplikacije drugih proizvođača. Cjelovit popis aplikacija može se pronaći na web-mjestu apple.com/ios/carplay.

 

Korištenje obaju platformi u MOKKI X jednostavno je. Kad mobitel nije povezan, na dodirnom zaslonu informacijsko-multimedijskog sustava prikazuje se ikona projekcije, a zatim se mijenja u Apple CarPlay ili Android Auto (što je već dostupno) kad se putem USB-a poveže neki kompatibilni mobitel. Android Auto zahtijeva mobitel s operacijskim sustavom Android Lollipop 5.0 ili novijim, dok Apple CarPlay zahtijeva iPhone 5 ili noviji (kliknite ovdje da biste vidjeli popis kompatibilnih mobitela: http://www.opel.com/compatibility).

 

Navi 900 IntelliLink namijenjen je korisnicima koji su skloniji integriranom navigacijskom sustavu. Za prikaz i rukovanje služi dodirni zaslon u boji dijagonale 8 inča. IntelliLink omogućuje streaming zvuka, čitanje dolaznih SMS-ova naglas i govornu kontrolu, kao i gledanje filmova i videozapisa – potonje, naravno, samo kad je vozilo zaustavljeno. Navigacijski sustav sadrži karte više od 30 europskih država i može se prikazati dvodimenzionalno ili trodimenzionalno, prema preferencijama korisnika, i kontrolirati govorom. Šezdeset radijskih stanica, odredišta, kontakata, telefonskih brojeva ili playlisti može se spremiti u obliku favorita.

 

Za istinske ljubitelje dobrog zvuka MOKKA X sa sustavom NAVI 900 IntelliLink dodatno je dostupna s vrhunskim zvučnim sustavom Bose. Opcionalni DAB+ digitalni radio dodatno proširuje ponudu radijskih postaja i poboljšava kvalitetu zvuka.

 

OnStar: vozači MOKKE X mogu biti mirni

 

Uz osobni pomoćnik za povezivanje i usluge OnStar vlasnici MOKKE X dobit će svojeg vlastitog „anđela čuvara”, i to 24 sata dnevno, 365 dana u godini. OnStar automatski reagira u hitnom slučaju. Ako se zračni jastuci slučajno aktiviraju, senzori vozila automatski upozoravaju o tome OnStar savjetnika.

 

Automatski odgovor u slučaju sudara samo je jedna od brojnih inovativnih značajki servisa OnStar koja čini vožnju praktičnijom i osigurava najbolje mogućnosti povezivanja. Ovaj jedinstveni servis s prijateljskim savjetnicima umjesto strojeva uz to daljinski otključava vrata, preuzima odredišta izravno u vozilo, šalje poruke e-pošte o stanju vozila i (ako je dostupno) nudi 4G/LTE Wi-Fi hotspot.

 

Najpopularnija usluga servisa OnStar jest aplikacija myOpel za mobilne uređaje koja omogućuje daljinsko zaključavanje/otključavanje vrata, lociranje vozila putem interneta te oglašavanje trube vozila i bljeskanje svjetala. Korisnici mogu na zahtjev saznati i važne podatke, npr. stanje ulja ili tlak u gumama, slati odredišta na navigacijski sustav vozila i, ako je to lokalno dostupno, upravljati Wi-Fi hotspotom ugrađenim u vozilo koji omogućuje da se oko vozila i u njemu poveže do sedam uređaja.

Idite na vrh